DOE SPORTIEF

STEUN DE OVERWINNAARS

Winnaars hebben geluk

Als het persoonlijk tegen zit.
In de zomer van 2017 liep ik fluitend op de brug van het Vondelpark en zomaar uit het niets lieten mijn benen het afweten. Ik had volledige uitval in mijn benen. Ik kon letterlijk geen stap meer zetten of staan. Twee dagen later was ik geopereerd aan het zogenaamde Cauda Equina syndroom , ik had een beschadiging van de zenuwwortels onderin mijn rug. Een dwarslaesie kon mogelijk operatief worden voorkomen. De spoedoperatie was gelukkig succesvol , en kon ik binnen drie maanden starten met mijn revalidatie. Dat vond ik eerlijk gezegd niet makkelijk. Het was een spannende onzekere tijd. Daarnaast had ik net als veel andere zzp’ers die langer arbeidsongeschikt zijn geen inkomsten. Ik heb heel wat nachtjes wakker gelegen, tobbend over hoe het nu verder moest. Wat mij in die tijd toch overeind heeft gehouden was de gedachte; ik wil weer kunnen lopen, ik moet weer aan de slag, dus Voorwaarts!

Stap voor Stap.
Weer op mijn “eigen lijf kunnen vertrouwen” begint met elke dag een uur wandelen. Om te herstellen heb ik voor mijzelf een wandelplan gemaakt. Ik heb gewandeld in het park, stadswandelingen dicht bij huis, lekker aan het strand met de wind in de rug. Bij al deze wandelingen heb ik wandelmaatjes uitgenodigd om mijn dagelijkse loop inspanningen vol te houden. Het lopen heeft mijn hoofd vrij gemaakt en mijn lijf energie terug gegeven.
Ik heb ervaren wat het is om te denken en te voelen, hoe kom ik ooit nog vooruit ! Steun en hulp van vrienden en familie was en is onontbeerlijk. En die heb ik ook gekregen. Naast de gebruikelijke hulp van de revalidatiearts en fysiotherapeuten heb ik veel ondersteuning gekregen van mijn persoonlijk netwerk. Collega’s en klanten zijn om mij heen blijven staan en dat vind ik heel bijzonder. Tom, Teun, Anita, Jamai, Rob, Dolf, Helene, Filiz, e.a.…………. Ik ben jullie dankbaar. Ik heb geleerd dat, niet alleen “winnaars”geluk hebben.

Voor de Overwinnaars.
In mijn werk ontmoet en train ik veel mensen die na een medisch event er voor moeten knokken fit te worden en het leven weer aan te gaan. De Stichting Overwinnaars zet zich in voor mensen wiens lichaam hen in de steek heeft gelaten door een ziekte of een ongeluk en die een zetje in de rug nodig hebben om hun leven weer op de rails te krijgen, door middel van specialistische zorg die niet door verzekeraars wordt vergoed. Steun net als ik de Overwinnaars en draag ook een steentje bij. Klik even op de link. Dank jullie wel.


Nils van nes